Datum

8 mei 2024

Studenten

+/- 200 studenten

Bedrijven

+/- 32 Bedrijven

Locatie

Faculteit Bouwkunde, TU Delft

Real Estate Career Day / 8 mei, 2024

De 30e editie van hét grootste landelijke vastgoedevenement voor studenten staat voor de deur: de Real Estate Career Day (RECD). Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd vanuit de praktijkvereniging BOSS van de afdeling Management in the Built Environment aan de Technische Universiteit Delft.

Dit jaar zal de RECD fysiek plaatsvinden op woensdag 8 mei 2024. Het is dé dag waarop je als student een blik kunt werpen op de vastgoedwereld en op directe wijze in contact kunt komen met diverse vastgoedbedrijven.

Tijdens de RECD van het afgelopen jaar zijn ruim 200 (vastgoed)studenten van verschillende onderwijsinstellingen uit heel Nederland samengebracht met meer dan 30 vastgoed gerelateerde bedrijven. Wil jij jezelf graag kenbaar maken bij gerenommeerde vastgoedbedrijven of denk je dat jij hét talent bent dat door ieder bedrijf opgemerkt zou moeten worden? 

Om deze dag mogelijk te maken wordt de RECD 2024 net als afgelopen jaren ondersteund door de belangrijkste vastgoed gerelateerde studieverenigingen en onderwijsinstellingen uit heel Nederland. 

AANMELDENAftermovie 2023

Exploring Ambitions / Thema 2024

In de nabije toekomst staan ons tal van veranderingen te wachten, en het is een gezamenlijke uitdaging voor studenten, bedrijven en de samenleving om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en kansen te verkennen om toekomstige problemen zoals de woningcrisis, de stikstofcrisis en de klimaatcrisis aan te pakken. Hiervoor is het essentieel om niet alleen naar de wereld om ons heen te kijken, maar ook naar onszelf. We moeten nadenken hoe we de verandering kunnen zijn die we in de wereld willen zien en welke doelen en ambities we voor onszelf en onze bedrijven stellen. Dit vormt de kern van het thema van de Real Estate Career Day 2024: “Exploring Ambitions.”

Dit thema is relevant voor zowel de studenten die de RECD bijwonen als de bedrijven die eraan deelnemen. Studenten staan aan het begin van hun loopbaan en zijn op zoek naar wat ze kunnen bijdragen aan de vastgoedwereld. Ze willen ontdekken waar hun ambities liggen en onderzoeken hoe bedrijven innovatieve oplossingen bieden voor de verschillende uitdagingen. Bedrijven, aan de andere kant, zoeken nieuw jong talent en hebben een specifieke visie die ze willen realiseren. Deze onderwerpen vallen onder het begrip “exploring”, oftewel ontdekken in de breedste zin van het woord, zowel op persoonlijk als bedrijfsmatig vlak.

Het begrip “ambitions” verwijst naar de visie en doelen van zowel studenten als bedrijven. Studenten streven naar een betekenisvolle bijdrage aan een bedrijf, terwijl bedrijven jong talent willen aantrekken en een positieve impact willen hebben op de maatschappij. Binnen de bouwsector vinden diverse ontwikkelingen plaats op het gebied van verduurzaming en circulariteit, waarbij elk bedrijf zijn eigen specifieke ambities heeft. De samenleving als geheel heeft bredere doelen, met name gericht op het aanpakken van klimaatproblemen en woningnood.

Het thema “Exploring Ambitions” biedt een uitstekend vertrekpunt voor de Real Estate Career Day 2024. Als laatste, en misschien wel het belangrijkste doel van deze dag, is de verdere ontwikkeling en groei van de studenten. Deze dag biedt studenten de mogelijkheid om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en in contact te komen met bedrijven waar ze mogelijk zullen werken of stage zullen lopen. Het brede scala aan bedrijven op deze dag geeft studenten voldoende kansen om de verschillende mogelijkheden te verkennen.

Deelnemende bedrijven 2024 / Klik op een logo voor meer informatie over een bedrijf

Bedrijven die Business Cases organiseren en beschikbaar zullen zijn voor 1- op- 1 gesprekken en tijdens de Bedrijvenmarkt

Bedrijven die Bedrijfsinteractie organiseren en beschikbaar zullen zijn voor 1- op- 1 gesprekken en tijdens de Bedrijvenmarkt

Bedrijven die beschikbaar zullen zijn voor 1- op- 1 gesprekken en tijdens de Bedrijvenmarkt

Programmaboekje RECD 2023 / Een kijkje in de RECD van vorig jaar inclusief informatie over alle deelnemende bedrijven!

Programma van de RECD 2024 / Klik op het programmaonderdeel voor meer informatie

Aanmelden / RECD 2024

De inschrijvingen zijn geopend!

Meld je aan

FAQ's / Vraag & Antwoord

Yes! The RECD 2024 will be fully accessible for international students. The kick-off will be in English, two or more cases will be in English, and two or more company interactions will be in English. You might also apply for 1-on-1 talks in which you will be assured to talk with a company with special interest in international students! And of course, the career market is accessible for everyone. Most companies will be able to provide you with some general information about the company and answer any questions you might have. Please visit the English version of the website here http://www.recd.nl/engels
Ieder bedrijf bereidt een business case voor die typerend en representatief is voor de uitdagingen en werkzaamheden waar het bedrijf mee te maken heeft. Met deze cases kun jij jouw persoonlijke horizon verbreden en persoonlijke vaardigheden verbeteren en zien de bedrijven daarnaast over wat voor kwaliteiten jij beschikt. De cases zijn daarom een mooie kans om jouw competenties tentoon te stellen aan het desbetreffende bedrijf.
Ben jij opzoek naar een stage, afstudeerproject, traineeship of misschien zelfs wel een baan? Schrijf dan je ook in de voor de 1-op-1 gesprekken. Hierbij maak jij kans om 10 minuten lang in gesprek te gaan met een bedrijf (of bedrijven) binnen de sector waarin jij geïnteresseerd bent. De selectie van deze 1-op-1 gesprekken vindt plaats op basis van jouw motivatie en CV. Voor de 1-op-1 gesprekken wordt maximaal 1 motivatiebrief per student ingezonden. Wij raden aan de motivatie voor de sector van jouw interesse toe te lichten wanneer je bij meerdere bedrijven op gesprek wil.
Tijdens de RECD zal er een breed scala van bedrijven binnen de vastgoedwereld aanwezig zijn. Denk hierbij aan projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en adviesbureaus. Er is dus altijd wel een bedrijf aanwezig dat aansluit bij jouw interessegebied. Ieder van deze bedrijven is op zoek naar afstudeerders, stagiaires of toekomstige werknemers. Voor masterstudenten is de RECD altijd een mooi platform geweest voor hun verdere carrière binnen de vastgoedwereld. Voor iedereen wordt een persoonlijk, passend programma gemaakt dat aansluit op zijn/haar profiel, zodat iedereen het uiterste uit zijn/haar dag haalt.
Tijdens de RECD zal er een breed scala van bedrijven binnen de vastgoedwereld aanwezig zijn, denk hierbij aan projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en adviesbureaus. Er is dus altijd wel een bedrijf aanwezig wat aansluit bij jouw interessegebied. Ieder bedrijf is op zoek naar afstudeerders, stagiaires of toekomstige werknemers, ook naar studenten van het HBO. De dag is zowel bedoeld voor studenten die zich willen oriënteren of verder willen verdiepen in de arbeidsmarkt. Net als voor master-studenten is de RECD voor HBO-studenten al vaak een mooi platform geweest voor hun verdere carrière binnen de vastgoedwereld. Voor iedereen wordt een persoonlijk, passend programma gemaakt dat aansluit op zijn/haar profiel zodat iedereen het uiterste uit zijn/haar dag haalt.
Wij vragen voor de inschrijving een bedrag van €11,20 voor de normale tickets. Zowel de organisatie van de RECD als de bedrijven willen graag dat de studenten die zich opgeven voor de RECD dat serieus nemen en op een actieve en enthousiaste manier aan de dag zullen deelnemen. In ruil voor dit bedrag zijn voor jou alle materialen voor de interacties en cases geregeld, ook ontvang je leuke goodies.

RECD 2023

Faculteit Bouwkunde,
TU Delft

recd@bosstudelft.nl

Routebeschrijving

Organisatie / Commissie '23 - '24

Emma Schrauwen

Student relations

Hugo van Rossum

Logistics 1

Inge van Soomeren

Logistics 2

Lucrees Talsma

Treasurer

Peter Baarda

Marketing & Program

Sarah van der Kooi

Chairwoman

Vragen? / Neem contact op!