Datum

8 mei 2024

Studenten

+/- 200 studenten

Bedrijven

+/- 32 Bedrijven

Locatie

Faculteit Bouwkunde, TU Delft

Real Estate Career Day / 8 mei, 2024

De 30e editie van hét grootste landelijke vastgoedevenement voor studenten staat voor de deur: de Real Estate Career Day (RECD). Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd vanuit de praktijkvereniging BOSS van de afdeling Management in the Built Environment aan de Technische Universiteit Delft.

Dit jaar zal de RECD fysiek plaatsvinden op woensdag 8 mei 2024. Het is dé dag waarop je als student een blik kunt werpen op de vastgoedwereld en op directe wijze in contact kunt komen met diverse vastgoedbedrijven.

Tijdens de RECD van het afgelopen jaar zijn ruim 200 (vastgoed)studenten van verschillende onderwijsinstellingen uit heel Nederland samengebracht met meer dan 30 vastgoed gerelateerde bedrijven. Wil jij jezelf graag kenbaar maken bij gerenommeerde vastgoedbedrijven of denk je dat jij hét talent bent dat door ieder bedrijf opgemerkt zou moeten worden? 

Om deze dag mogelijk te maken wordt de RECD 2024 net als afgelopen jaren ondersteund door de belangrijkste vastgoed gerelateerde studieverenigingen en onderwijsinstellingen uit heel Nederland. 

AANMELDENPromofilm 2022

ESCAPE THE ORDINARY / Thema 2023

Het thema van de RECD 2023 is Escape the Ordinary! Bij dit thema horen een aantal opvallende ontwikkelingen die een grote invloed hebben op de toekomst:

  • Circulariteit en duurzaamheid: de klimaatverandering heeft invloed op de gebouwde omgeving. Overheden en gemeenten stellen steeds meer doelen en regels waar gebouwen en bedrijven aan moeten voldoen. Circulariteit en duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen als het gaat om klimaatverandering, daarnaast komen ze ook voor in het huidige curriculum van de studenten.
  • Digitalisering: de digitalisering van de samenleving, zoals thuiswerken en smart home-technologie, is versneld door de pandemie. Deze veranderingen hebben een blijvende impact op de toekomst. Ook andere technologieën, zoals zelfrijdende auto’s en slimme sensoren, zullen een impact hebben op de toekomst.
  • Het glazen plafond: de sociale barrière die vrouwen ervan weerhoudt om promotie te maken naar topfuncties in het management, speelt vandaag de dag nog steed een rol. Hoe spelen de bedrijven hierop in?

 

Tijdens deze dag krijg je op inspirerende wijze inzicht in toekomstige carrièremogelijkheden binnen de vastgoedsector die aansluiten op jouw ambities.

Hoe jij je persoonlijk transformeert in de huidige, piekende vastgoedmarkt, bepaal je helemaal zelf. Je krijgt op deze dag een persoonlijk programma dat helemaal is afgestemd op je eigen wensen en voorkeuren. Aan de ene kant kan je er voor kiezen om je te oriënteren op de hele vastgoedmarkt, anderzijds kan je juist meer voor verdieping gaan. Je persoonlijk programma zal onder andere bestaan uit business cases, bedrijfsinteracties, een bedrijvenmarkt en eventueel 1-op-1 gesprekken.

Deelnemende bedrijven 2023 / Klik op een logo voor meer informatie over een bedrijf

Bedrijven die Business Cases organiseren en beschikbaar zullen zijn voor 1- op- 1 gesprekken en tijdens de Bedrijvenmarkt

Bedrijven die Bedrijfsinteractie organiseren en beschikbaar zullen zijn voor 1- op- 1 gesprekken en tijdens de Bedrijvenmarkt

Bedrijven die beschikbaar zullen zijn voor 1- op- 1 gesprekken en tijdens de Bedrijvenmarkt

Programmaboekje RECD 2023 / Een kijkje in de RECD van vorig jaar inclusief informatie over alle deelnemende bedrijven!

Programma van de RECD 2024 / Klik op het programmaonderdeel voor meer informatie

Aanmelden / RECD 2023

Inschrijvingen zijn voor RECD 2022 zijn geopend!

Aanmeldingen zijn open

FAQ's / Vraag & Antwoord

Yes! The RECD 2022 will be fully accessible for international students. The kick-off will be in English, two or more cases will be in English, and two or more company interactions will be in English. You might also apply for 1-on-1 talks in which you will be assured to talk with a company with special interest in international students! And of course, the career market is accessible for everyone. Most companies will be able to provide you with some general information about the company and answer any questions you might have. Please visit the English version of the website here http://www.recd.nl/engels
Ieder bedrijf bereidt een business case voor die typerend en representatief is voor de uitdagingen en werkzaamheden waar het bedrijf mee te maken heeft. Met deze cases kun jij jouw persoonlijke horizon verbreden en persoonlijke vaardigheden verbeteren en zien de bedrijven daarnaast over wat voor kwaliteiten jij beschikt. De cases zijn daarom een mooie kans om jouw competenties tentoon te stellen aan het desbetreffende bedrijf.
Ben jij opzoek naar een stage, afstudeerproject, traineeship of misschien zelfs wel een baan? Schrijf dan je ook in de voor de 1-op-1 gesprekken. Hierbij maak jij kans om 10 minuten lang in gesprek te gaan met een bedrijf (of bedrijven) binnen de sector waarin jij geïnteresseerd bent. De selectie van deze 1-op-1 gesprekken vindt plaats op basis van jouw motivatie en CV. Voor de 1-op-1 gesprekken wordt maximaal 1 motivatiebrief per student ingezonden. Wij raden aan de motivatie voor de sector van jouw interesse toe te lichten wanneer je bij meerdere bedrijven op gesprek wil.
Tijdens de RECD zal er een breed scala van bedrijven binnen de vastgoedwereld aanwezig zijn. Denk hierbij aan projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en adviesbureaus. Er is dus altijd wel een bedrijf aanwezig dat aansluit bij jouw interessegebied. Ieder van deze bedrijven is op zoek naar afstudeerders, stagiaires of toekomstige werknemers. Voor masterstudenten is de RECD altijd een mooi platform geweest voor hun verdere carrière binnen de vastgoedwereld. Voor iedereen wordt een persoonlijk, passend programma gemaakt dat aansluit op zijn/haar profiel, zodat iedereen het uiterste uit zijn/haar dag haalt.
Tijdens de RECD zal er een breed scala van bedrijven binnen de vastgoedwereld aanwezig zijn, denk hierbij aan projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en adviesbureaus. Er is dus altijd wel een bedrijf aanwezig wat aansluit bij jouw interessegebied. Ieder bedrijf is op zoek naar afstudeerders, stagiaires of toekomstige werknemers, ook naar studenten van het HBO. De dag is zowel bedoeld voor studenten die zich willen oriënteren of verder willen verdiepen in de arbeidsmarkt. Net als voor master-studenten is de RECD voor HBO-studenten al vaak een mooi platform geweest voor hun verdere carrière binnen de vastgoedwereld. Voor iedereen wordt een persoonlijk, passend programma gemaakt dat aansluit op zijn/haar profiel zodat iedereen het uiterste uit zijn/haar dag haalt.
Wij vragen voor de inschrijving een bedrag van €7,50 voor de early bird tickets en een bedrag van €9,50 voor de normale tickets. Zowel de organisatie van de RECD als de bedrijven willen graag dat de studenten die zich opgeven voor de RECD dat serieus nemen en op een actieve en enthousiaste manier aan de dag zullen deelnemen. In ruil voor dit bedrag zijn voor jou alle materialen voor de interacties en cases geregeld, ook ontvang je leuke goodies.

RECD 2023

Faculteit Bouwkunde,
TU Delft

recd@bosstudelft.nl

Routebeschrijving

Organisatie / Commissie '22 - '23

Emma Schrauwen

Student relations

Hugo van Rossum

Logistics 1

Inge van Soomeren

Logistics 2

Lucrees Talsma

Treasurer

Peter Baarda

Marketing & Program

Sarah van der Kooi

Chairwoman

Vragen? / Neem contact op!